Ballen schieten 1.0

Beschrijving

Het spel ballen schieten is echt een spel waar je aan begint en dan niet mee kan stoppen. Het spel wordt ook wel Bubbles genoemd, omdat de ballen ook op Bubbels lijken. Het spel is vrij simpel en heeft weinig extra's, maar dat maakt het er niet minder leuk om. Ook wij hebben dit spel uitvoerig gespeeld en hier zullen we onze bevindingen en een aantal tips met jullie delen!

Zoals de naam al zegt, is het dus de bedoeling om ballen met de zelfde kleur tegen elkaar aan te schieten. Er zijn 5 kleuren: Rose, Groen, Blauw, Licht-blauw en rood. Zodra je 3 (of meer) ballen met 1 kleur schiet, verdwijnen ze. Je kunt richten met je muis en met je linkermuisknop schiet je een bal. Zo simpel is deze bubble game dus.

Op die manier werk je jezelf een weg naar boven. Maar er zit nog wel een moeilijkheid in, want zodra je een bal mist, dus niet ballen kunt wegspelen, dan heb je kans dat het hele rijtje bubbles een plek omlaag schuift! Let goed op, want als de ballen de onderkant van het veld bereiken, dan heb je verloren:

Game over na het spellen van het spel ballen schieten

Bijna game over na het spelen van het spel ballen schieten

Als het je wel lukt om een weg naar boven te schieten, dan ben je er nog niet. Zodra je 1 van de kleuren hebt weggespeeld, komt die kleur niet meer terug. Makkelijker zul je denken? Fout: Zodra je een bal mist wanneer je een kleur hebt weggespeeld, zullen de bubbles met meer rijen tegelijk zakken! Waardoor je eerder beneden bent en weer verloren hebt.

Zodra je 2 kleuren ballen of meer hebt weggeschoten zal het een stuk makkelijker worden. Een tip van ons: Zorg dat je altijd 2 kleuren overhoudt. En blijf zo lang mogelijk doorschieten. Hoe langer je blijft doorgaan met 2 kleuren, hoe meer punten je krijgt. Je kunt dus aan het eind express een keertje missen, waardoor je weer nieuwe kansen krijgt met die 2 kleuren. Als je het spel uitspeelt wordt je score aan het eind verdubbeld! Hopelijk is deze game na onze uitleg wat duidelijker geworden en lukt het je om hem uit te spelen. Als je iets mist in deze uitleg over dit "ballenspel" kun je contact met ons opnemen. Laat in de reacties weten wat jouw highscore was. Succes!

Reacties

van Hennie Averesch om 04-03-2020 08:24:45

mooi spel