NU - Algemeen
Erdogan claimt overwinning in presidentsverkiezing Turkije
Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd van de presidentsverkiezingen in Turkije. Volgens staatspersbureau Anadolu heeft hij op basis van bijna alle stembussen 52,6 procent van de stemmen gehaald. De kiesraad heeft net meer dan de helft van de stembussen geteld, waardoor hij nog niet officieel tot winnaar uitgeroepen kan worden. Erdogan heeft ook de overwinning in de parlementsverkiezingen geclaimd.
Twee bestuursleden Limburgs Voortgezet Onderwijs stappen per direct op
Bij zowel het College van Bestuur als de Raad van Toezicht van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) moeten twee leden per direct opstappen vanwege de kwestie rond het VMBO Maastricht.
Rapport fipronil-affaire | Hoger beroep moord Endstra
Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 juni 2018.
Colombia schakelt Polen uit en houdt kans op achtste finales WK
Colombia maakt nog steeds kans op een plek in de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach José Pekerman was zondag met liefst 3-0 te sterk voor Polen, dat daardoor is uitgeschakeld.
Gebouwen storten in na aardverschuivingen in China
Hevige regenval veroorzaakte aardverschuivingen en overstromingen in de Chinese provincie Guangxi Zhuang. In enkele plaatsen stortten daardoor gebouwen in.
'Alle landen op migratietop willen Europese aanpak migratieprobleem'
Alle leiders van landen uit de Europese Unie die aanwezig waren bij de migratietop in Brussel zondag willen dat er een Europese aanpak komt van het migratieprobleem. Dat hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Spaanse premier Pedro Sánchez gezegd.
WK-programma 25 juni: Marokko neemt afscheid, Iran moet stunten
Op de twaalfde dag van het WK in Rusland begint de derde ronde van de groepswedstrijden en dat betekent dat er steeds twee wedstrijden tegelijk worden afgewerkt. In groep A staat Rusland-Uruguay op het programma en Saoedi-Arabië-Egypte. Marokko speelt in groep B tegen Spanje, terwijl Portugal Iran treft. 
Verstappen rijdt naar knappe tweede plek in Frankrijk, Hamilton wint
Max Verstappen heeft zondag zijn beste resultaat neergezet dit Formule 1-seizoen. De Limburger van Red Bull Racing eindigde als tweede in de Grand Prix van Frankrijk, die werd gewonnen door Lewis Hamilton.
'Explosie op bijeenkomst president Zimbabwe was terrorisme'
De explosie op een bijeenkomst van de Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa zaterdag was terrorisme. Dat heeft vicepresident Constantino Chiwenga, die zelf lichtgewond raakte, zondag gezegd.
Bewoners seniorencomplex Roosendaal weer thuis na brand in stadscentrum
In een pand aan de Molenstraat in Roosendaal is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. Een nabijgelegen seniorencomplex is door politie ontruimd. De bewoners mochten om 20.30 uur weer naar huis.
Copyright (c) 2018, NU
Powered by RSSlib