NU - Algemeen
Italiaanse regering start onderzoek naar beheerder ingestorte Morandi-brug
Het Italiaanse ministerie van Transport heeft donderdag aangekondigd onderzoek te gaan doen naar Atlantia. Dit is het moederbedrijf van de onderneming Autostrade per l'Italia, die de dinsdag ingestorte Morandi-brug in Genua exploiteert. 
Vaticaan reageert geschokt op grootschalig kindermisbruik in Pennsylvania
Het Vaticaan heeft met ontsteltenis gereageerd op de berichten over langdurig en grootschalig kindermisbruik door katholieke geestelijken in de Verenigde Staten.
Feyenoord kan niet stunten in return tegen Trencín in voorronde EL
Feyenoord is donderdag uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League. De Rotterdammers konden in de return in eigen huis tegen AS Trencín de 4-0-nederlaag in de heenwedstrijd niet tenietdoen en kwamen niet verder dan een 1-1-gelijkspel.
Nederlander (19) aangehouden voor jetski-ongeluk Malta
Een negentienjarige Nederlandse man is woensdag aangehouden door de politie op Malta. Hij bestuurde de jetski die op dezelfde dag in botsing kwam met een andere negentienjarige Nederlander, die dit ongeluk niet heeft overleefd.
Nieuw beeld van enorme vuurkolk tijdens natuurbrand in Californië
De afgelopen tijd woedden er veel grote bosbranden in Californië. Deze beelden werden eind juli gemaakt en recent vrijgegeven. Volgens lokale media kwamen twee brandweermannen om in deze vuurkolk. 
Air France-KLM kiest Canadees Ben Smith als nieuwe topman
Het bestuur van Air France-KLM heeft donderdag de Canadees Ben Smith benoemd tot nieuwe topman van Air France-KLM. Smith werkt nog als operationeel directeur van de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada.
Legendarische soulzangeres Aretha Franklin (76) overleden
De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is donderdag op 76-jarige leeftijd overleden in haar woning in de Amerikaanse stad Detroit, heeft haar manager donderdag bekendgemaakt. 'The Queen of Soul' leed sinds 2010 aan kanker. 
Nieuwsupdate: Watertekort houdt aan | Explosief gevonden in Amsterdam
Een overzicht van het nieuws van vandaag en een vooruitblik op morgen, voor vakantiegangers die even willen zien wat écht niet gemist mag worden.
Achter de schermen bij het optreden van Aretha Franklin in Amsterdam
Aretha Franklin gaf in 1968 een optreden in het concertgebouw in Amsterdam. Willem van Kooten mocht haar destijds interviewen. NU.nl-redacteur Chris Helt belt met Van Kooten om te praten over zijn ervaring met de legendarische soulzangeres, die een spectaculair optreden gaf voor haar Nederlandse fans.
Nederlands marineschip onderschept 400 kilo cocaïne in Cariben
De marine heeft in het Caribisch gebied ruim 400 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten in pakketten die vanaf een boot die onder Venezolaanse vlag voer overboord werden gegooid.
Copyright (c) 2018, NU
Powered by RSSlib