NU - Algemeen
Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na verhullen asielcijfers
Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht deze week te zullen aftreden als bewindsman. De aankondiging volgt nadat hem bekend is geworden dat tekortkomingen in cijfers over ernstige criminaliteit onder asielzoekers bij het ministerie bekend waren, maar niet zijn aangepast.
Oud-advocaat Witte Huis laat verstek gaan bij hoorzitting in Congres
De voormalige advocaat van het Witte Huis, Don McGahn, is dinsdag niet verschenen bij een hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waarvoor hij was gedagvaard. McGahn kreeg van het Witte Huis opdracht verstek te laten gaan.
Waar moet een stad aan voldoen voor het organiseren van het Songfestival?
Nu Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival naar Nederland heeft gehaald, bieden verschillende Nederlandse steden zich aan om het festijn te organiseren. De European Broadcasting Union (EBU) stelt strenge eisen aan een organiserende stad.
OM: Prominente Syrische jihadist opgepakt in Zeeuws dorp
De politie heeft dinsdag in het Zeeuwse Kapelle een 47-jarige man opgepakt die als commandant "van een bataljon van het terroristische Jabhat al Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd". Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië, stelt het Openbaar Ministerie (OM).
Harde wind blaast vliegtuig van plek in Oman
Een vliegtuig van Oman Air is zondag tijdens een hevige onweersbui in Oman door de wind van zijn plek geblazen. Een ander toestel van dezelfde luchtvaartmaatschappij raakte beschadigd.
Duizenden groep 8-leerlingen krijgen verkeerd schooladvies door rekenfout
Vermoedelijk duizenden leerlingen uit groep 8 hebben een verkeerd schooladvies gekregen doordat de score op hun eindtoets niet klopte. Door een rekenfout kregen velen een te hoge uitslag, meldt het ministerie van Onderwijs dinsdag.
Pieter Heerma volgt Sybrand Buma op als CDA-fractievoorzitter
Pieter Heerma is dinsdag door de Tweede Kamerfractie van het CDA verkozen tot fractievoorzitter van de partij. Heerma volgt Sybrand Buma op die burgemeester van Leeuwarden wordt en de landelijke politiek verlaat.
Profiel: Bikkelharde Lauda was een geliefde Formule 1-icoon
Slechts zes weken na zijn levensbedreigende crash op de Duitse Nürburgring staat Niki Lauda in 1976 tegen alle verwachtingen in op de startgrid van de Italiaanse Grand Prix. De razendsnelle comeback tekent het doorzettingsvermogen van Lauda, de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 die dinsdag op zeventigjarige leeftijd overleed.
Europese verkiezingen: Ontdek met onze stemhulp welke partij bij je past
Donderdag 23 mei gaan we naar de stembus voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Wil je weten welke partij het best bij jouw mening past? Met deze stemwijzer kun je met een slider per stelling aangeven in welke mate je het ergens mee eens bent. Bij iedere stelling is bovendien de motivatie van de partijen te lezen.
Broer slachtoffer: 'Moord Kerkdriel in opdracht Benaouf A. en Houssine A.'
Chafik Yakhlaf, de broer van de geliquideerde Chahid Yakhlaf, heeft in 2016 kort na de moord op zijn broer en de poging om hem het leven te brengen, verklaard dat de criminele kopstukken Houssine A. en Benaouf A. hiervoor verantwoordelijk zijn.
Copyright (c) 2019, NU
Powered by RSSlib