NU - Algemeen
Medewerker kinderopvang in De Bilt verdacht van ontucht met twee kinderen
Een pedagogische medewerker van de kinderopvangorganisatie Partou in De Bilt wordt verdacht van het plegen van ontucht met twee kinderen. De 27-jarige verdachte zit momenteel vast, zo bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland. 
Dit wordt het nieuws: Zaak ontvoering Nunspeet verder, Ajax-Rosenborg
Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 augustus 2017.
'Tweede fase Brexit-onderhandelingen mogelijk verzet naar december'
De onderhandelingen over de relatie tussen Groot-Britannië en de Europese Unie na de Brexit worden mogelijk uitgesteld naar eind december.
Sterk FC Utrecht boekt knappe zege op Zenit in play-offs Europa League
FC Utrecht is de play-offs van de Europa League woensdagavond begonnen met een knappe zege. De ploeg van trainer Erik ten Hag won de heenwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg in Stadion Galgenwaard met 1-0.
VN-chef wil bemiddelen bij gesprekken over provocaties Noord-Korea
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres biedt aan een bemiddelende rol te spelen bij gesprekken tussen landen over de dreiging van een Noord-Koreaanse raketaanval op de Verenigde Staten.
Video: Segers houdt vertrouwen in formatie na lek compromis euthanasie
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers laat weten dat hij vertrouwen heeft in de formatie. Ook na het lekken van informatie uit het formatieoverleg op dinsdag. 
Minister Schippers bevestigt tip over fipronilgebruik Chickfriend in 2016
De tipgever die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar november waarschuwde voor het gebruik van het giftige fipronil in de pluimveesector wees al expliciet naar Chickfriend, bevestigt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
Britse politici bekritiseren besluit om Big Ben vier jaar niet te luiden
De Britse premier Theresa May en andere politici in het land zijn tegen het voornemen de Londense Big Ben de komende vier jaar niet te laten te luiden wegens reparatiewerkzaamheden.
Deense justitie verscherpt aanklacht tegen verdachte duikbooteigenaar
De Deense justitie heeft de beschuldiging aangescherpt tegen de duikbooteigenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van een Zweedse journalist in Kopenhagen.
Van Persie en Babel terug in voorselectie Oranje voor WK-kwalificatieduels
Robin van Persie en Ryan Babel zijn opgenomen in de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Frankrijk en Bulgarije komende maand.
Copyright (c) 2017, NU
Powered by RSSlib