Downloaden blijft legaal

Het serieuze nieuws, nieuws van de wereld, word hier besproken en gepost.

Downloaden blijft legaal

Berichtdoor Neoz op di 16 maart 2010, 17:42

AMSTERDAM - Het demissionaire kabinet ziet niets in een zogenoemde 'three-strikes-out'-aanpak, waarbij consumenten na drie waarschuwingen worden afgesloten van internet als ze illegaal blijven downloaden.

Dat schrijven de demissionaire ministers Van der Hoeven (Economische Zaken) en Hirsch Ballin (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer. De twee bewindslieden reageren daarmee op de ophef die is ontstaan over de onderhandelingen over ACTA, een verdrag tussen onder andere de Europese Unie en de Verenigde Staten over de bestrijding van piraterij en namaakartikelen.
Onder andere Frankrijk kent een dergelijke regeling. Gebruikers kunnen daar volgens een omstreden nieuwe wet van internet worden afgesloten als ze driemaal worden betrapt op illegaal downloaden. Hirsch Ballin en Van der Hoeven noemen een dergelijk aanpak in hun brief aan de Kamer echter 'onacceptabel'. De twee bewindslieden wijzen er op dat de Europese lidstaten de vrijheid hebben om zelf te bepalen hoe ze het verdrag straks implementeren.

Opschudding
Over ACTA is de laatste tijd veel opschudding ontstaan, zowel in het Europees Parlement als in de Tweede Kamer. Critici hekelen de geheimzinnigheid rond de onderhandelingen over het verdrag, die grotendeels in beslotenheid worden gevoerd.

Transparantie
De Nederlandse ministers zijn het niet met die geheimzinnigheid eens, schrijven ze. "Het publiek, de Tweede Kamer en het Europees Parlement dienen zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid krijgen over wat er concreet wordt besproken." Ze zeggen dat Nederland zich hard heeft gemaakt voor meer transparantie.
De Europese Commissie ondersteunt dat streven volgens de ministers, en ook het Europees Parlement nam afgelopen week een resolutie aan waarin werd aangedrongen op openbare onderhandelingen.

Probleem is echter dat naast de EU ook andere partijen bij de onderhandelingen zijn betrokken. De Amerikaanse president Barack Obama bijvoorbeeld houdt vast aan geheime besprekingen.

Bron: nu.nl
Avatar gebruiker
Neoz
Beheerder
 
Berichten: 1393
Geregistreerd: vr 28 dec 2007, 10:52
Woonplaats: Terborg
Geslacht: Man

Re: Downloaden blijft legaal

Berichtdoor meneer15 op do 18 maart 2010, 17:10

Lang leve het gedoogdenbeleid van Nederland.
© by Meneer15
Afbeelding
Avatar gebruiker
meneer15
Nieuwkomer
 
Berichten: 15
Geregistreerd: ma 15 maart 2010, 16:31
Woonplaats: Nowhere Town
Geslacht: Man


Keer terug naar Serieuze Nieuwsberichten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron