Pagina 1 van 1

Braak van walvis duurste kerstdiner

BerichtGeplaatst: zo 15 nov 2009, 14:15
door Neoz
De wereldberoemde sterrenchef Heston Blumenthal introduceert op zijn kerstmenu een exotisch topingrediënt: walviskots. Volgens Blumenthal gaat het om het duurste kerstdiner ooit. Naast walviskots serveert hij slaapmuis en op smaak gebrachte sneeuw. De walviskots is een grijs wasachtig goedje dat de potvis in zijn darmstelsel creëert om voedsel met scherpe randjes in te kapselen. Daarna braakt hij het uit in de zee. Voor een kilo walviskots betaalt een kok meer dan 11.000 euro. “Dat is nog duurder dan goud”, aldus Blumenthal. Blumenthal is de chef van het Britse toprestaurant The Fat Duck, dat verkozen werd tot het tweede beste restaurant ter wereld, na El Bulli. In februari moest Blumenthal zijn zaak nog twee weken sluiten nadat vierhonderd eters ziek werden. Toen raakten oesters besmet door rioolwater en kreeg zijn restaurant een waarschuwing wegens de slechte hygiëne van het personeel.